Si të përgatisim verë të ngrohtë

Si të përgatisim verë të ngrohtë

Aroma e verës së ngrohtë e bën shpesh më të fortë ndjesinë e festave ndaj mbase mund të jetë ide e mirë që herë pas here të përgatisni edhe në shtëpi për të afërmit dhe miqtë tuaj.

Koha e pregatitjes: më pak se 30 minuta

Koha e gatimit: 30 minuta deri në 1 orë

Përbërësit

 • 1 portokall i madh
 • 3 limonë
 • 12 sythe karafili të tharë
 • 2 mandarina
 • 2 x 750ml shishe vere të kuqe
 • 2 shufra kanellë
 • 150g sheqer pluhur (opsional)
 • konjak ose bredi, sipas shijes (opsional)

Metoda:

 1. Qëroni me shumë kujdes dhe me prerje të hollë lëkurën e portokallit dhe limonëve. Shtrydhni më pas lëngun e tyre dhe ruajeni për pak më vonë.
 2. Vendosni sythët e karafilit në mandarina.
 3. Hidheni verën në një enë të madhe dhe me bazë të trashë. Shtoni në enë 1.2 litra ujë të ftohtë, lekurët dhe lëngun që kemi ruajtur mënjanë. Pas ndonjë minuti mund të shtoni edhe copët e mandarinave bashkë me shufrat e kanellës.
 4. Dërgojeni pëzierjen deri pranë pikës së vlimit, dhe filloni të ulni nxehtësinë deri sa të arrijmë zierjen. Uleni kapakun dhe vijoni me zierjen për thuajse 1 orë.
 5. Gjatë zierjes, mund të shtoni sheqerin pluhur apo brendin sipas shijes suaj.
 6. Shërbeheni verën në gota për pije të ngrohta.

Burim: BBC