Partnerët tanë

“MGM Mondo del Vino” u themelua në prill të vitit 1991. Prodhojnë në 8 rajone të Italisë: Piemonte, Veneto, Friuli Venezia Giulie, Emilia Romagna, Marche, Abruzzo, Puglia, Sicilia.

Është shpallur prodhuesi më i mirë në Europë për vitin 2009 nga “Mundus Vini” International Weinakademi në Gjermani. Prodhon 25 milion shishe në vit dhe 4.5 milion bokse tre litërsh me rubinetë në vit. Eksporton në 40 vende të botës. Prodhon rreth 13 marka verash me një gamë shumë të gjerë nga secila.

Verëra të njohura: Tre Uve Ultima VDT, Primitivo Salento Codici IGT, Barbaresco Ricossa Riserva DOCG, Amarone di Valpolicella Zironda DOC etj.

“Bota e Verës” ka zgjeruar bashkëpunimin ekskluziv me grupin prestigjoz “Grandi Vini d’Italia” për territorin e Shqipërisë, që prej vitit 2013.

Grupi “Grandi Vini d’Italia” është themeluar në vitin 1987 nga bashkimi i tetë kantinave të verës: “Carpineto”, “Villa Girardi”, “Umberto Cesari”, “Garofoli”, “Michele Chiarlo”, “Bisol”, “Pighin” dhe “Fattoria Mantellassi”.

“Due Palme” është themeluar në vitin 1989 në Cellino San Marco, Brindisi, Puglia. Kantina ka 1,000 bashkëpronare dhe 2,200 hektarë vreshta dhe mbi 18 lloje verërash. Suksesi i saj është konfirmuar në Vinitaly ku ka arritur të vlerësohet me çmimin “Prima Cantina Italiana” në 2007 dhe 2009.

Verëra me emër: Selvarossa Riserva, Selvarossa Salice Salento, Ettamiano Primitivo Salento, San Gaetano Primitivo di Manduria, Serre Susumaniello, Selvabianca Vermentino Salento etj.

Bashkëpunimi me “Mezzacorona”, kantina e mirënjohur nga Trentino, është nga më të hershmit, që prej vitit 1995.

“Mezzacorona” është shpallur Kantina e vitit në Itali në 2008 dhe Kantina Europiane e vitit në 2009. Verat e saj kanë fituar çmime shumë të rëndësishme kombëtare e ndërkombëtare në disa nga panairet më prestigjiozë të verave në botë. Kanë vreshta dhe kantinë në Siçili në markën “Feudo Arancio”.

Verëra me emër: Pinot Grigio Riserva DOC, Teroldego Rotaliano Riserva DOC, Nero d’Avola Feudo Arancio IGT etj.

“Piccini” është themeluar në vitin 1882 dhe deri tani janë 4 breza prodhuesish. Bashkëpunojmë direkt që nga viti 2003. Grupi përbëhet nga 4 kantina të vendosura në zonat më të mira në Toscana. Sot Piccini drejtohet nga Mario e Martina Piccini dhe është kthyer në një prodhues me njohje botërore.

Verëra me emër: Orvieto Piccini DOC, Chianti Piccini DOCG, Chianti Classico Solco Piccini DOCG, Chianti Classico Riserva Valiano DOCG, Piccini Memoro etj.

“Villa Raiano” është themeluar në vitin 1996. Ka 17 hektarë vreshta në zonën e Irpinia, Campania. E shquar për verat DOCG si të bardha dhe të kuqe.

Produkte të mirënjohura: Greco di Tufo Villa Raiano DOCG, Taurasi Villa Raiano DOCG etj.

Historia e Masi është historia e një familje dhe vreshtave të saj në zonën e Venecias. Vetë emri rrjedh nga “Vaio dei Masi”, lugina e vogël e Valpolicella blerë në fund të shekullit të tetëmbëdhjetë nga familja Boscaini.

Kantina sjell një koleksion unik të verërave, Cru të çmuar dhe të vjela të mëdha Amarone, gjithmonë me prodhim në sasi të kufizuar dhe vetëm kur natyra jep frytet më të mira të saj.

Schola Sarmenti e vendosur në Salento, ruan një teknikë të vjetër bujqësore, atë të fidanishteve pulieze. Një teknikë aq e vështirë e po aq e vlefshme për të dhënë verëra të cilësisë së madhe dhe me vlerë nga rrushi autokton i zonës si Fiano, Negroamaro e Primitivo.

Më tej, në një ndërtesë të vjetër të shekullit të nëntëmbëdhjetë, verërat vjetërohen ngadalë në fuçi lisi.

Ferma “Rocche dei Manzoni” ka lindur në vitin 1974 në Manzoni të Monforte d’Alba, në zemër të Langhe (Piemonte) dhe zonën e prodhimit Barolo.

Sot, kompania përbëhet nga 50 hektarë, të cilat janë të gjitha pjesë e së njëjtit komunitet me prona në parcelat më të njohura dhe më të njohura të zonës së verës.