Lajmet më të fundit

Shfletoni njoftime, informacione, receta dhe lajmet më të fundit nga Bota e Verës

Koktej klasik me spumante

Koktej klasik me spumante

Ky koktej dekadent i spumantes i përzier me pak konjak është i përsosur për raste të veçanta. Mbajeni veten me të mira këtë Krishtlindje.

read more
Si të përgatisim verë të ngrohtë

Si të përgatisim verë të ngrohtë

Aroma e verës së ngrohtë e bën shpesh më të fortë ndjesinë e festave ndaj mbase mund të jetë ide e mirë që herë pas here të përgatisni edhe në shtëpi për të afërmit dhe miqtë tuaj.

read more
Bashkëpunim ekskluziv me grupin “Grandi Vini d’Italia”

Bashkëpunim ekskluziv me grupin “Grandi Vini d’Italia”

“Bota e Verës” ka zgjeruar bashkëpunimin ekskluziv me grupin prestigjoz “Grandi Vini d’Italia” për territorin e Shqipërisë. Grupi “Grandi Vini d’Italia” është themeluar në vitin 1987 nga bashkimi i tetë kantinave të verës: “Carpineto”, “Villa Girardi”, “Umberto...

read more
Këshilla për shërbimin e verës në restorant

Këshilla për shërbimin e verës në restorant

Për të vazhduar me seksionin e artikujve tek “Bota e Verës”, kemi zgjedhur një temë e cila mund t’ju vijë në ndihmë kryesisht personave që punojnë në restorante apo në lokale që shërbejnë verë. Megjithatë, një pjesë e principeve që do të përmenden në vijim, vlen edhe...

read more
Hapja dhe hedhja e verës në gotë

Hapja dhe hedhja e verës në gotë

Nëse vërtet kërkoni të jeni një profesionist në hapjen dhe servirjen e verës, qoftë edhe për të lënë përshtypje të mira gjatë një eventi që mund të organizoni në shtëpinë tuaj, atëherë besojmë se videoja në vijim do ju ndihmojë të perfeksiononi aftësitë tuaja në këtë...

read more
Pse dhe kur duhet dekantuar vera

Pse dhe kur duhet dekantuar vera

Duket sikur shërbimi i një vere duhet të jetë mjaft i lehtë: Vetëm për të hapur shishen dhe hedhur në gota. Por kushdo që ka luftuar ndonjëherë me një tapë shkatarraqe ose dëgjuar për një debat mbi një Cabernet Sauvignon që ka nevojë të “ajroset” më shumë, e di se...

read more

Nga panairi “Balkan Wine Expo”

Bota e Verës në bashkëpunim me disa nga partnerët e saj kryesorë për territorin e Shqipërisë ka marrë pjesë së fundmi në panairin "Balkan Wine Expo", zhvilluar pranë Hotel Sheraton. Panairi ka tërhequr interes të madh si nga ana e prodhuesve e tregtarëve lokalë të...

read more